ГоловнаСвіт

У Венесуелі пройшов марш за звільнення політв'язнів

Демонстранти вимагали звільнення одного з лідерів венесуельської опозиції. 

У Венесуелі пройшов марш за звільнення політв'язнів
Венесуэла
Фото: EPA/UPG

У Венесуелі сотні супротивників президента Ніколаса Мадуро в п'ятницю, 28 квітня, пройшли маршем до військової в'язниці Рамо Верде в околицях Каракаса, щоб вимагати звільнення засудженого до 14 років ув'язнення Леопольдо Лопеса, одного з найбільш яскравих опонентів чинної влади, та інших політв'язнів.

Про це повідомляє euronews.

"Нам сказали, що з Леопольдо неможливо зв'язатися, - розповіла дружина Леопольдо Лопеса. - Він в ізоляторі й ми не можемо його побачити, і що вони навіть не знають, коли це буде знову можливо. Ось уже місяць у нас немає жодної інформації про Леопольдо . Його адвокати приходять до в'язниці щодня, але і їх до нього не пускають. Леопольдо був схоплений режимом Ніколаса Мадуро, військовими".

Лише в квітні, після початку масових акцій протесту, за даними неурядової організації "Венесуельський кримінальний форум", по всій країні було затримано понад 1300 осіб. 750 із них були заарештовані всього за два дні - 19 і 20 квітня.

Нагадаємо, що у вересні 2015 року Лопес був засуджений до тюремного ув'язнення  терміном майже 14 років за участь в антиурядових протестах 2014 року, які спричинили десятки жертв.

Загострення внутрішньополітичної ситуації у Венесуелі відбувається на тлі серйозної економічної кризи. У країні найвища у світі інфляція - за прогнозами Міжнародного валютного фонду, 2018 року її рівень може досягти 1660%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram