ГоловнаСвіт

Туск назвав головне завдання для ЄС після Brexit

В ЄС хочуть мати найтісніші і сильні майбутні відносини з Великобританією.

Туск назвав головне завдання для ЄС після Brexit
Дональд Туск
Фото: EPA/UPG

У Євросоюзі вже підготували повний перелік прав громадян, які повинні бути враховані і захищені за результатами переговорів про вихід Великобританії зі Спільноти.

Про це заявив президент Євроради Дональд Туск перед початком спеціального саміту лідерів ЄС з питання опрацювання переговорних позицій про Brexit, передає "Укрінформ".

"Ми повинні забезпечити гарантії для всіх наших громадян і їхніх сімей, яких торкнеться Brexit, з обох сторін. Це має бути пріоритетом номер один для ЄС і Великобританії. Єврокомісія вже підготувала докладний і детальний перелік прав громадян, яких ми повинні захистити", - сказав Туск.

Він також зазначив, що в ЄС хочуть мати найтісніші і сильні майбутні відносини з Великобританією.

"Але перед тим, як обговорювати майбутнє, ми повинні впорядкувати наше минуле. Це єдиний можливий шлях рухатися далі", - зазначив Туск.

Він також підкреслив необхідність збереження єдиного Євросоюзу в складі 27 держав.

Як повідомлялося раніше, сьогодні Єврорада на саміті в Брюсселі затвердить директиви на ведення переговорів з Лондоном про вихід Британії з ЄС.

У саміті беруть участь 27 лідерів ЄС без прем'єр-міністра Великобританії. Очікується, що глави держав і урядів країн-членів ЄС ухвалять принципові рішення, які не передбачатимуть привілеїв і переваг для Великобританії після виходу зі Спільноти.

Як очікується, переговори про Brexit зможуть розпочатись не раніше 8 червня, коли у Британії пройдуть позачергові вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram