ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

В Іркутській області село згоріло з вини його жителя

В МНС РФ повідомили про три випадки пожеж у населених пунктах, що виникли з вини їхніх жителів.

В Іркутській області село згоріло з вини його жителя
Архив
Фото: EPA/UPG

Село Бубнівка в Кіренсьуком районі Іркутської області Росії згоріло через те, що один з її мешканців спалював сміття на своїй ділянці.

Про це повідомляється на сайті регіонального управління МНС.

У відомстві уточнили, що через сильні пориви вітру вогонь вийшов з-під контролю і перекинувся на сусідню ділянку. У результаті в селі згоріли 59 будинків з 84.

Всього в Бубновці жили понад 400 осіб. Всім постраждалим від лісових пожеж в Сибіру глава МНС Володимир Пучков пообіцяв матеріальну допомогу. Раніше сьогодні, 29 квітня, він прибув у сусідню Бурятію для контролю за ситуацією з лісовими пожежами. "За дорученням голови уряду Росії кожен отримає матеріальну допомогу та компенсацію за втрачене майно", - заявив Пучков. Надати всю необхідну допомогу постраждалим від пожеж в Сибіру доручив і президент РФ Володимир Путін.

У МНС також повідомили про випадки пожеж у населених пунктах, що виникли з вини мешканців, ще в трьох районах Іркутської області.

Напередодні в Сибірському федеральному окрузі був оголошений режим надзвичайної ситуації через лісові пожежі. В одній Бурятії їхня площа за добу збільшилася у вісім разів і перевищує тисячу гектарів. Поширенню вогню сприяє шквальний вітер та підпалювання трави місцевими жителями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram