ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Сибіру ввели режим НС через пожежі (оновлено)

В Іркутській області повністю згоріло село Бубнівка, в якій жили 435 осіб.

У Сибіру ввели режим НС через пожежі (оновлено)
Фото: 3dvsem.com

Режим надзвичайної ситуації введено на всій території Сибірського федерального округу Росії через пожежі, що виникли, повідомляє Інтерфакс.

"З 17.00 сьогодні ми вводимо режим надзвичайної ситуації для всіх органів управління і сил Єдиної російської системи запобігання і ліквідації надзвичайних ситуацій на території Сибірського федерального округу", - сказав голова МНС РФ Володимир Пучков на засіданні правкомісії в п'ятницю.

Раніше режим НС введено в Іркутській області.

За даними Центру управління в кризових ситуаціях МНС РФ, на території трьох районів Іркутської області і одного району Республіки Бурятія 28 квітня в результаті необережного поводження з вогнем пожежі перекинулися на житлові будинки і споруди п'яти населених пунктів, в яких загалом знищені 78 приватних житлових будинків і один сільський магазин.

Крім того, раніше в МНС повідомляли, що в Забайкальському краї протягом дня загальна площа лісових пожеж збільшилася майже в три рази - до 643 га.

Оновлення. Через пожежі в п'ятницю в Іркутській області повністю згоріло село Бубнівка, в якій жили 435 людей, повідомляє Радіо Свобода.

У МНС повідомили, що всіх жителів вдалося евакуювати, ніхто не постраждав.

Причиною поширення вогню у відомстві назвали в тому числі спалювання сміття та сухостою в селищах у зв'язку з відкриттям дачного сезону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram