ГоловнаСвіт

Макрон пообіцяв домагатися санкцій ЄС проти Польщі

Причиною стало перенесення виробництва американської Whirlpool з французького Ам'єна в польський Лодзь.

Макрон пообіцяв домагатися санкцій ЄС проти Польщі
Эммануэль Макрон
Фото: EPA/UPG

Кандидат на пост президента Франції Еммануель Макрон заявив, що в разі обрання буде домагатися введення Євросоюзом санкцій проти Польщі.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню Voix du Nord, пише "Радіо Польща".

Макрон також висловив невдоволення з приводу наміру американської компанії Whirlpool перенести виробництво з французького Ам'єна в польське місто Лодзь.

У разі своєї перемоги на виборах Макрон обіцяє, що санкції проти Польщі будуть введені протягом трьох місяців.

"Я не маю наміру допускати, щоб і далі ЄС існував у його нинішньому вигляді", - наголосив Макрон, заявивши, зокрема, про свій намір домагатися узгодження законодавств країн-учасниць у податковій і соціальній сфері. "В ЄС не повинно існувати великої різниці в податкових і соціальних законодавствах, тому що це суперечить принципам Європейського Союзу", - сказав Макрон, маючи на увазі ті переваги, які отримує Польща, залучаючи промисловців низьким рівнем зарплат на своїх підприємствах.

Віце-міністр закордонних справ Польщі Конрад Шиманський заявив, що своїми словами про Польщу Еммануель Макрон зрівняв себе з Марін Ле Пен.

На думку заступника голови МЗС Польщі, слова Макрона ставлять під сумнів один із головних принципів ЄС - загальний ринок. Він додав, що недавня заява кандидата в президенти не узгоджується з його раніше заявленою програмою: "До цього моменту кампанія Макрона опиралася на надійність Євросоюзу. Він лаяв Марін Ле Пен, яка ставить під сумнів сенс європейської інтеграції. Однак, згідно з його останніми висловлюваннями, те, що Польща є економічно привабливою країною, має стати причиною для покарання".

"Це показує, що в цьому конкретному питанні немає суттєвої різниці між Ле Пен і Макроном, хоча останній вважається проєвропейським кандидатом", - додав Шиманський.

Нагадаємо, згідно з остаточними результатами першого туру президентських виборів у Франції, Еммануель Макрон набрав 24,01%, а його головний опонент Марін Ле Пен - 21,30%.

Другий тур виборів президента Франції відбудеться 7 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram