ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У штабі Навального повідомили про спроби АП використовувати топових відеоблогерів для дискредитації політика

За даними штабу Навального, представники Путіна пропонують за розміщення "джинси" про опозиціонера вдвічі більше, ніж за звичайну рекламу.

У штабі Навального повідомили про спроби АП використовувати топових відеоблогерів для дискредитації політика
Навальный

Голова передвиборного штабу російського опозиціонера Олексія Навального Леонід Волков повідомив про спроби адміністрації президента РФ домовитися з топовими блогерами й адміністраторами популярних паблік "ВКонтакте" про розміщення інформації, що дискредитує Навального.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook. 

За словами Волкова, представники адміністрації президента пропонують за розміщення "джинси" про Навального вдвічі більше, ніж за звичайну рекламу. "Щоправда, поки що безуспішно", - додав він.

Волков вважає, що блогери-мільйонники дорожать своєю репутацією і не будуть давати "заказуху" про Навального, який затребуваний серед їхньої аудиторії. "У цих умовах - це рівнозначне самогубству", - зазначив голова передвиборного штабу політика.

Саме тому, на думку Волкова, ролик, в якому Навального порівнювали з Гітлером, розмістили з анонімного аккаунта.

У бесіді з "Новою газетою" Леонід Волков зазначив, що представники АП почали спілкуватися з блогерами ще до анонсованої співрозмовниками телеканалу "Дождь" кампанії з дискредитації політика.

Раніше, 18 квітня, "Дождь" із посиланням на джерела, близькі до Кремля, повідомив, що в адміністрації президента Росії вирішили запустити кампанію з дискредитації Навального. Наступного дня після публікації телеканалу, на YouTube з'явився ролик "Гітлер 1945/Навальний 2018 - Можемо повторити!", в якому політик порівнювався з Адольфом Гітлером. Пізніше ролик видалили.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, коментуючи цей ролик, заявив, що адміністрація президента не причетна до появи відеороликів. За його словами, в Кремлі "такими справами не займаються", адже це "не зовсім наш порядок денний". Крім того, прес-секретар додав, що не відкидає, що ролик зробив сам Навальний.

Нагадаємо, в грудні 2016 року Навальний оголосив про своє рішення взяти участь у виборах президента Росії. Незабаром після цього Ленінський районний суд Кірова визнав його винним у розкраданні 16 млн рублів держпідприємства "Кіровліс" і засудив до п'яти років умовно і штрафу 500 тис. рублів. На думку Навального, вирок спрямований на те, щоб позбавити його можливості брати участь у президентських виборах 2018 року.

Рішення поки що не набуло чинності, оскільки захист Навального подав апеляційну скаргу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram