ГоловнаСвіт

США ініціює посилення міжнародних санкцій проти Північної Кореї

У Білому домі відбувся секретний брифінг щодо КНДР для сенаторів США.

США ініціює посилення міжнародних санкцій проти Північної Кореї
Белый дом
Фото: wall.alphacoders.com

США мають намір посилити економічний, політичний і дипломатичний тиск на Північну Корею з метою примусу її до мирних перемовин.

Про це йдеться у спільній заяві глав Держдепартаменту США, Пентагону і Національної розвідки, оприлюдненій у середу, 26 квітня, передає "Укрінформ"

"Підхід президента зумовлюється тиском на Північну Корею з метою припинення її ядерних програм, розробок балістичних ракет і поширення зброї у через посилення економічних санкцій і проведення дипломатичних заходів з нашими союзниками по НАТО й регіональними партнерами", - зазначається в документі.

У зв'язку з цим наголошується, що США залучають відповідальних членів міжнародної спільноти  для збільшення тиску на КНДР, "щоб переконати режим зменшити ескалацію і повернутися на шлях діалогу". 

 

При цьому в адміністрації пообіцяли підтримувати тісну координацію і співпрацю із союзниками, особливо в регіоні - з Республікою Корея і Японією.

"Сполучені Штати прагнуть до стабільності й мирної денуклеаризації Корейського півострова. Ми продовжуємо бути відкритими для перемовин щодо досягнення цієї мети. Однак ми також готові захищати себе і своїх союзників", - наголошується в заяві.

Крім того, у середу в Білому домі відбувся секретний брифінг щодо КНДР для сенаторів США. Як повідомляє "Укрінформ", у заході також взяли участь держсекретар США Рекс Тіллерсон, міністр оборони Джеймс Меттіс, глави розвідувальних відомств і ряд високих військових чинів.

"Попередні зусилля не змогли зупинити незаконну програми Північної Кореї щодо випробування ядерної зброї і балістичних ракет. З кожною провокацією КНДР ставить під загрозу стабільність у Північно-Східній Азії та посилює небезпеку для наших союзників і для США", - наголосили в спільній заяві держсекретар США, глава Пентагону і директор Національної розвідки. 

 

Такого роду брифінги є незвичайним явищем для Білого дому. Здебільшого зустрічі Сенату з адміністрацією президента проходять у Конгресі.

За оцінкою американських спостерігачів, нинішній захід ще не означає готовність США до бойових дій у регіоні, проте показує високий рівень занепокоєння адміністрації нинішнім рівнем напруги.

Нагадаємо, напруга навколо Корейського півострова зросла протягом останніх місяців, коли у відповідь на безконтрольні випробування балістичних ракет Пхеньяном і підготовку до проведення чергового тесту ядерної зброї США пригрозили завдати превентивного удару по КНДР. Зараз у регіоні зосереджена ударна група бойових кораблів США на чолі з авіаносцем Карл Вілсон. Крім того, США розгортають систему протиракетної оборони THAAD на території Південної Кореї.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram