ГоловнаСвіт

США вирішили поки не виходити з торговельної угоди з Канадою і Мексикою

Дональд Трамп хоче змінити, а не розривати договір про вільну торгівлю.

США вирішили поки не виходити з торговельної угоди з Канадою і Мексикою
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп повідомив лідерам Канади та Мексики в середу, що він поки що не підписуватиме указ про вихід Штатів із Північноамериканської угоди про вільну торгівлю (NAFTA). Він закликав провести переговори з оновлення угоди якомога швидше.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву Білого дому.

"Президент Трамп погодився не припиняти зараз співпрацю в рамках NAFTA. Лідери домовилися швидко, відповідно до необхідних процедур, провести повторні переговори в інтересах усіх трьох країн", - йдеться в повідомленні.

Раніше з'явилася інформація, що Трамп розглядає видання указу про вихід США з NAFTA. Указ мав бути підписаний у суботу - на 100-й день Трампа на посаді.

Минулого тижня американський президент заявив, що участь США в NAFTA є "дуже, дуже поганою" для робітників, компаній і загалом для країни. "Ми маємо намір внести великі зміни або позбутися від NAFTA раз і назавжди", - говорив він.

Про те, що договір про вільну торгівлю з Мексикою і Канадою був помилкою Дональд Трамп заявив під час своєї передвиборної кампанії у вересні минулого року. Він виступив за перегляд цієї торгової угоди.

Канада, США і Мексика уклали Північноамериканську угоду про вільну торгівлю в 1992 році, вона набула чинності в 1994 році. Трамп неодноразово наголошував на необхідності припинити відтік виробництв зі США і повернути в країну робочі місця за допомогою змін уже укладених і чинних міжнародних договорів про торгівлю.

Наприкінці січня американський президент підписав указ про вихід США із Транстихоокеанського партнерства, тим самим виконавши свою передвиборну обіцянку. Своє рішення він назвав "великою подією для американського робітника".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram