ГоловнаСвіт

Противнику знесення "хрущовок" у Москві, депутату Держдуми спалили квартиру

Сергій Шаргунов не проголосував за потрібний для знесення закон.

Противнику знесення "хрущовок" у Москві, депутату Держдуми спалили квартиру
Фото: obozrevatel.com

Депутату Держдуми, письменнику Сергію Шаргунову, який не підтримав знесення «хрущовок» у Москві, спалили квартиру.

Про це пише російське видання «Літературна газета» в статті «Чорна мітка депутату і письменнику, який відмовляється діяти під диктування московської влади».

Газета нагадує, що 20 квітня Державна Дума в першому читанні розглянула проект закону про реновації в Москві, що дозволяє запустити в столиці масштабну програму розселення і зносу  занепалих і морально застарілих п'ятиповерхових будинків 1950-1960 рр. будівництва. Таким чином була підведена юридична база під знесення в найближчі роки в столиці кількох тисяч п'ятиповерхівок і на переселення понад мільйон москвичів у нові будинки.

“Московська влада, пропагуючи свою ідею, природно робить акценти тільки на позитивних моментах своїх новацій, не бажаючи говорити про можливі негативні ефекти своєї епопеї. Однак не всі депутати сліпо довірилися пропаганді московської мерії. У Держдумі знайшлося кілька сміливців, які проголосували проти внесеного закону, привівши свої вагомі контраргументи", - пише видання і називає серед цих депутатів письменника Сергія Шаргунова.

"Зараз важко судити, чи в усьому мав рацію Шаргунов, відкидаючи ініціативу московської влади. Але дивно інше: слідом за голосуванням на його квартиру тут же було організовано розбійний напад; велика частина квартири згоріла, і лише дивом пожежа, що виникла, не зачепила дуже хворого батька депутата - відомого священика Олександра Шаргунова. Мало хто вірить, що протестне голосування Шаргунова і пожежа в його квартирі - простий збіг. Все це дуже схоже на акцію залякування", - стверджує видання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram