ГоловнаСвіт

Майкл Флінн отримав від російського телеканалу RT більш ніж $30 тисяч

Екс-радник Трампа отримав понад $500 тис. від Туреччини.

Майкл Флінн отримав від російського телеканалу RT більш ніж $30 тисяч
Майкл Флинн
Фото: EPA/UPG

Колишній радник президента Дональда Трампа з нацбезпеки Майкл Флінн не вказав у своїй декларації інформацію про виплати від російського телеканалу RT, а також іноземних урядів за публічні виступи та лобіювання інтересів.

Про це повідомляє ВВС.

"Флінн отримав понад $33 тис. від російської телекомпанії RT за виступ з промовою на московському урочистому вечорі. Він сидів за столом поруч із президентом Росії", - йдеться в повідомленні.

Як зазначено, спочатку Флінн не повідомив про платежі, отримані від іноземних урядів, під час подачі декларації про доходи та фінансові активи. Однак пізніше, в березні, подав уточнену форму, в якій були вказані три платежі від російської влади.

Також зазначено, що екс-радник Трампа отримав понад $500 тис. від Туреччини - він гарантував лобіювання від її імені в Вашингтоні після того, як покинув Агентство військової розвідки в серпні 2014 року і до приходу в адміністрацію Трампа.

"Як колишній офіцер він просто не міг брати гроші в Росії, Туреччини і взагалі в кого-небудь. І, судячи з усього, він дійсно взяв ці гроші. Це було неправильно, і за порушення закону треба відповідати", - заявив конгресмен Джейсон Чаффетц.

Раніше повідомляли, що Білий дім відхрещується від спроб встановити, чи порушував екс-радник президента США Майкл Флінн законодавство, коли отримував серйозні суми від іноземних урядів.

Нагадаємо, раніше в квітні Флінн зізнався, що отримав гроші від російських компаній. Останні декларації Флінна про доходи серйозно різняться.

Флінн пішов у відставку з посади радника Трампа після того, як з'ясувалося, що він увів віце-президента Майка Пенса в оману щодо своїх контактів із російським послом Сергієм Кисляком.

Комітети з розвідки Сенату і Палати представників намагаються з'ясувати, чи співпрацював хтось із наближених Трампа з російською владою з метою втручання в торішні президентські вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram