ГоловнаСвіт

У Бразилії мирний протест корінних народів обернувся сутичками з поліцією

Кілька протестувальників отримали легкі поранення.

У Бразилії мирний протест корінних народів обернувся сутичками з поліцією
Протестующие представители коренных народов Бразилии
Фото: EPA/UPG

Мирний протест представників корінних народів у столиці Бразилії Бразиліа переріс у протистояння з правоохоронцями.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

На акцію протесту проти вторгнення фермерів у резервації вийшли близько 4000 осіб. Тоді як поліцейські застосовували гумові кулі і сльозогінний газ, члени різних племен запускали стріли з луків, протестуючи проти вторгнення фермерів у резервації.

У результаті сутичок декілька протестувальників отримали легкі поранення. Серед правоохоронців потерпілих не виявилося.

"Ми несли 200 трун, які символізували геноцид і вбивства корінних жителів від рук представників влади, які у спілці з агробізнесом", - сказала координатор протесту Соня Гуахахара.

За її словами, жорстокі дії поліції проти учасників протесту - ніщо порівняно зі смертельними сутичками навколо резервацій.

У поліції пояснили, що учасники протесту порушили умови проведення акції, коли вторглися на територію конгресу, що і стало причиною застосування сили.

Як зазначає Рейтер, щорічно десятки представників корінних народів Бразилії гинуть у сутичках із фермерами за землю, особливо в слабо контрольованому регіоні Амазонки, де найнятих стрільців використовують для того, щоб витіснити місцеві племена з багатих на ресурси резервацій.

Нагадаємо, в грудні 2016 року в 10 штатах Бразилії спалахнули заворушення після того, як Сенат прийняв спірну поправку до конституції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram