ГоловнаСвіт

Відповідальність за теракт в Петербурзі взяло на себе пов'язане з "Аль-Каїдою" угруповання

Організація пригрозила новими атаками.

Відповідальність за теракт в Петербурзі взяло на себе пов'язане з "Аль-Каїдою" угруповання
Фото: EPA/UPG

Відповідальність за теракт в метро Санкт-Петербурга взяло на себе угрупування, імовірно пов'язане з терористичною організацією "Аль-Каїда". Про це повідомляє моніторингова група SITE Intelligence Group.

Мова йде про угруповання під назвою "Катіба аль-Імам Шаміль" ("Батальйон Імама Шаміля"), повідомляє Медуза. Теракт нібито був організований за наказом лідера "Аль-Каїди" Аймана аль-Завахірі як відповідь на дії Росії в Сирії, Чечні та Лівії.

Організація пригрозила новими атаками, повідомляє SITE.

В результаті теракту в петербурзькому метро загинули 15 осіб. Серед них - терорист-смертник, який здійснив самопідрив у вагоні поїзда, коли він перебував на перегоні між станціями "Сінна площа" та "Технологічний інститут". Під час вибуху постраждали понад 50 людей. За інформацією Слідчого комітету Росії, всього у справі про теракт в петербурзькому метро проходять 10 осіб.

Підозрюваний в організації теракту уродженець Киргизії Аброр Азімов був заарештований 18 квітня до 3 червня. Його затримали днем раніше в Одинцовському районі Підмосков'я, біля нього був знайдений заряджений бойовий пістолет.

20 квітня директор ФСБ повідомив про встановлення замовника теракту в Петербурзі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram