ГоловнаСвіт

У країнах Балтії стартували навчання НАТО

Учасники навчань відпрацюють перехоплення літаків, дозаправку в повітрі, пошуково-рятувальні операції, а також практику диверсій.

У країнах Балтії стартували навчання НАТО
Фото: EPA/UPG

У вівторок і середу, 25 і 26 квітня, в Балтійському повітряному просторі, переважно над Литвою, пройдуть військово-повітряні навчання НАТО Ramstein Alloy.

Про це повідомляє Delfi з посиланням на Міноборони Литви.

У навчаннях візьмуть участь винищувачі з Нідерландів і Німеччини, які беруть участь у місії НАТО з патрулювання повітряного простору країн Балтії, літаки з Польщі та Норвегії, а також транспортні літаки з Литви, США та літаки НАТО для повітряної розвідки AWACS.

Учасники навчань відпрацюють перехоплення літаків, дозаправку в повітрі, пошуково-рятувальні операції, а також практику диверсій, підходи до різних балтійських аеродромів.

Крім того, задіяна авіація також тренуватиме процедуру перехоплення COMLOSS - це сценарій, за яким цивільний літак втрачає контакт з наземними диспетчерами і потрібна його ідентифікація в повітрі літаками місії НАТО.

Як повідомляли раніше, Литва, Латвія та Естонія продовжать проект Балтійського батальйону. За допомогою Балтійського батальйону планують зміцнити як безпеку країн Балтії, так і безпеку союзників по НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram