ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Лідера російських націоналістів Дьомушкіна засудили до 2,5 року колонії

Дьомушкін не визнав провину. Сторона захисту вимагала виправдати його.

Лідера російських націоналістів Дьомушкіна засудили до 2,5 року колонії
Дмитрий Демушкин
Фото: vk.com/rusnsn

Нагатінський суд Москви засудив лідера заборонених у Росії рухів "Слов'янський союз" і "Росіяни"  Дмитра Дьомушкіна, обвинуваченого в екстремізмі, до 2,5 року колонії.

Про це повідомляє "Дождь".

Так суд задовольнив вимогу держобвинувачення, яке просило призначити Дьомушкіну саме 2,5 року колонії загального режиму за поширення екстремістських постів в інтернеті.

Дьомушкін не визнав провину. Сторона захисту вимагала виправдати його.

Дьомушкіна звинуватили за ч. 1 ст. 282 КК "Розпалювання ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності". Справа пов'язана з публікацією в соцмережах декількох фотографій з "Російського маршу". Слідство вважає, що Дьомушкін опублікував екстремістські зображення в жовтні 2014 року.

У червні 2016 року Нагатінський суд повернув справу в прокуратуру. У першій версії звинувачення йшлося про вісім зображень у "ВКонтакте", проте згодом залишилися два епізоди.

Психіатрична експертиза визнала Дьомушкіна осудним. Він перебував під підпискою про невиїзд, пізніше його відправили під домашній арешт.

Раніше Дьомушкіна неодноразово затримували за підозрою в демонстрації нацистської символіки. У серпні 2015 року він отримав за це 15 діб. Приводом стало те, що в одному з постів "ВКонтакте" він опублікував зображення свастики. Після бесіди зі співробітниками правоохоронних органів Дьомушкіна привезли в суд.

Нагадаємо, що в жовтні 2015 року в РФ суд визнав націоналістичний рух "Росіяни" екстремістським.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram