ГоловнаСвіт

AP повідомило про спроби пов'язаних із РФ хакерів зламати пошту Макрона

Усі спроби хакерських атак закінчилися невдачею.

AP повідомило про спроби пов'язаних із РФ хакерів зламати пошту Макрона
Макрон
Фото: EPA/UPG

Хакери, ймовірно пов'язані з Росією, неодноразово атакували сайт і електронну пошту кандидата в президенти Франції Еммануеля Макрона

Про це повідомляє  Associated Press із посиланням на звіт японської компанії-виробника антивірусного програмного забезпечення Trend Micro.

За інформацією агентства, компанія проводила дослідження незалежно від представників штабу Макрона. Однак рішення про його проведення втілили після того, як представники команди Макрона повідомляли про спроби хакерських атак на сайт кампанії.

За словами голови Trend Micro Муніра Маджубі, всі спроби атак закінчилися невдачею. У дослідженні йдеться, що експертам вдалося зафіксувати щонайменше 160 спроб отримати доступ до сайту кампанії Макрона та його пошти. Зокрема, експерти Trend Micro з'ясували, що хакери використовували підроблений сайт для збору паролів від акаунтів членів штабу Макрона.

Trend Micro стверджує, що за атаками стоїть хакерське угруповання Pawn Storm ("Пішаковий шторм"), яке неодноразово пов'язували з Росією. Зокрема, зі звинуваченнями про зв'язки Pawn Storm з керівництвом Росії виступала влада США.

У Trend Micro групу Pawn Storm з російською владою не пов'язують - Associated Press зауважує, що це звичайна практика в подібних компаніях. Однак, за інформацією The Insider, улітку 2015 року Trend Micro оприлюднила дослідження, присвячене діяльності угруповання Pawn Storm. За словами головного експерта Trend Micro в сфері кібер-загроз Фейке Хакеборда, як мінімум частина членів цієї хакерської групи з Росії.

Перший тур президентських виборів у Франції пройшов 23 квітня. За його підсумками Еммануель Макрон набрал 24,01% голосів, Марін Ле Пен - 21,30% голосів. Другий тур виборів запланований на 7 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram