ГоловнаСвіт

Олланд висловив підтримку Макрону

Вихід Ле Пен до другого туру президент визнав небезпекою для Франції.

Олланд висловив підтримку Макрону
Франсуа Олланд

Президент Франції Франсуа Олланд виступив зі спеціальною заявою наступного дня після першого туру президентських виборів, фіналістами яких стали Емманюель Макрон і Марін Ле Пен. Вихід лідера ультраправих до другого туру голосування Олланд назвав небезпекою для Франції і заявив, що буде голосувати за Макрона.

На думку президента, крайні праві здатні "глибоко розколоти Францію перед обличчям терористичної загрози, а також поставлять під сумнів свободи громадян". "Купівельній спроможності і зайнятості французів буде завдано шкоди, якщо Марін Ле Пен втілить в життя свою програму", - вказав голова держави, повідомляє RFI.

"Присутність вкрай правих [у другому турі виборів президента] знову створює небезпеку для нашої країни [...] Перед обличчям цієї небезпеки необхідна мобілізація і ясний вибір", - вказав президент.

"Емманюель Макрон відстоює цінності, що дозволяють об'єднати французів у важкий період. Що стосується мене, я буду голосувати за Емманюеля Макрона", - зазначив Олланд.

Нагадаємо, в першому турі президентських виборів у Франції, який відбувся у неділю, переміг кандидат від незалежного руху "Вперед!" Емманюель Макрон. Він набрав 23,86% голосів. За лідера партії "Національний фронт" Марін Ле Пен віддали голоси 21,43% виборців. Другий тур голосування відбудеться 7 травня.

На підтримку Макрона вже висловилися вищі чиновники Франції, а також його колишні суперники - кандидат від Соцпартії Бенуа Амон і Франсуа Фійон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram