ГоловнаСвіт

У ПАРЄ не знайшли голосів, щоб взятися за візит Аграмунта в Сирію

Сьогоднішнє засідання ПАРЄ провів заступник Аграмунта.

У ПАРЄ не знайшли голосів, щоб взятися за візит Аграмунта в Сирію
Педро Аграмунт
Фото: EPA/UPG

Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи (керівний орган Асамблеї) не знайшло голосів, щоб винести на розгляд окрему резолюцію щодо візиту президента ПАРЄ Педро Аграмунта в Сирію.

Про це повідомляє "Європейська правда". 

"У ПАРЄ було внесено проект цієї резолюції, 11 голосами проти 7 було прийнято рішення про відмову від його розгляду", - зазначено в повідомленні.

Однак улітку Асамблея має намір розглянути комплексну резолюцію з приводу ситуації в Сирії, частиною якої стане епізод із поїздкою Аграмунта.

Сьогодні Аграмунт письмово пояснив візит до Сирії, звинуватив ЗМІ і не згадав про російське фінансування своєї поїздки.

Як повідомляли раніше, українська делегація має намір домагатися відставки голови ПАРЄ

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко написала на своїй сторінці в Facebook, що сьогоднішнє засідання ПАРЄ провів заступник Аграмунта, "тому що члени Асамблеї дуже чітко заявили, що Аграмунт не може головувати на засіданні Асамблеї, принципи якої він розтоптав".

"Головуючий на сесії повідомив, що на вимогу делегатів відбудуться слухання, де Аграмунт готовий буде відповісти на запитання. Але українська делегація вимагає змін у регламент і запуску процедури імпічменту", - написала Гаращенко.

Пізніше вона додала, що лише "двох голосів не вистачило, щоб питання змін регламенту винести на порядок денний ПАРЄ". "Отже, тепер ситуація виглядає так: Аграмунт не веде засідання, завтра будуть дебати, де всі зможуть поставити запитання, і потім будемо вимагати повернення до сесійної зали дискусії про зміни регламенту. Отже, у нашої делегації попереду два важкі дні роботи", - наголосила віце-спікер.

У жовтні 2016 року на осінній сесії ПАРЄ Аграмунт заявив, що Асамблея повинна зробити все необхідне для повернення в пленарний зал представників Росії, які залишили ПАРЄ через санкції. У березні 2017 року Аграмунт відвідав Сирію разом із депутатами Держдуми РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram