ГоловнаСвіт

У Підмосков'ї провели реконструкцію "штурму Берліна"

У заході брали участь понад 100 каскадерів.

У Підмосков'ї провели реконструкцію "штурму Берліна"

У парку "Патріот" під Москвою понад 100 каскадерів беруть участь у військово-історичній реконструкції Берлінської наступальної операції Червоної армії.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на Міноборони РФ.

"Понад сто каскадерів беруть участь у реконструкції "Штурму Берліна", це професіонали з Російського об'єднання каскадерів, які мають досвід зйомок у фільмах. Використовується кілька тисяч піротехнічних засобів, закладених по всьому майданчику, що дозволить досягти максимальної реалістичності", - розповів представник російського відомства.

Як випливає зі сценарію реконструкції, в квітні 1945 року ударні частини Червоної армії розгромили наполегливий опір ворога на смузі оборони Зеєловських висот, після чого, переслідуючи відступаючі частини Вермахту, досягли столиці Німеччини.

У фіналі реконструкції буде відтворено історичну сцену капітуляції штабу військового коменданта Берліна генерала Гельмута Вейдлінга і встановлення прапора 150-ї Ідрицької стрілецької дивізії над Рейхстагом.

"У реконструкції будуть відтворені танкові бої, дуелі винищувальної авіації, а також дії підрозділів піхоти, - розповів представник оргкомітету. - Для гостей заходу розгорнуто дев'ять тематичних інтерактивних майданчиків, які допоможуть поринути в атмосферу воєнних років - польовий табір Червоної армії, артилерійський розрахунок, виставка бронеавтомобільної і танкової техніки, курс молодого бійця та інші".

Нагадаємо, в лютому міністр оборони РФ Сергій Шойгу повідомив, що під Москвою будується модель Рейхстагу для тренувань юнармійців. За його словами, так у них з'явиться можливість "штурмувати конкретне місце, а не все підряд".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram