ГоловнаСвіт

Колишній міністр фінансів Німеччини став артистом-коміком

Пеєр Штайнбрюк відправляється в турне країною із сатиричним стендап-шоу.

Колишній міністр фінансів Німеччини став артистом-коміком
Фото: EPA/UPG

Колишній міністр фінансів Німеччини, колишній лідер СДПН і суперник Ангели Меркель на виборах в 2013 році Пеєр Штайнбрюк змінив рід занять і став артистом-коміком.

Про це повідомляє російська служба Бі-бі-сі.

Штайнбрюк разом з професійним коміком Флоріаном Шредером відправляється в турне Німеччиною із сатиричним стендап-шоу. Квитки на шоу в Берліні, Гамбурзі та Кельні вже повністю розкуплені.

Після того, як Штайнбрюк покинув уряд в минулому році, він працював у раді директорів одного з голландських банків.

Будучи політиком і чиновником, Штайнбрюк не раз опинявся в центрі суспільної уваги через свої провокаційні вчинки і висловлювання. Наприклад, в 2007 році Штайнбрюк з сім'єю демонстративно поїхав відпочивати в Намібію, замість того щоб відправитися до Вашингтона на зустріч міністрів фінансів "Великої сімки".

Під час передвиборної кампанії 2013 року Штайнбрюк раптово скасував свій виступ у банку Sarasin & Cie після публікації Sueddeutsche Zeitung про те, що цей банк може бути замішаний у справі про відхід від податків. Тоді ж Штайнбрюк скаржився, що зарплата міністра фінансів Німеччини - 250 тис. євро на рік - занадто маленька.

Нагадаємо, в лютому 2013 року Штайнбрюк, коментуючи підсумки виборів в Італії, заявив, що на них "перемогли два клоуни" - маючи на увазі колишнього прем'єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі та політика-популіста (і дійсно професійного коміка) Беппе Грілло.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram