ГоловнаСвіт

У Міноборони РФ пояснили стягування військової техніки до кордону з КНДР

"Це абсолютно планові заходи бойової підготовки, які ніяк не пов'язані з політичними моментами.

У Міноборони РФ пояснили стягування військової техніки до кордону з КНДР
Фото: стоп кадр из видео

Переміщення військової техніки на Далекому Сході Росії, про що раніше повідомляло видання DVhab.ru, пов'язане з навчаннями, а не з поточним діалогом США і КНДР.

Про це повідомив начальник прес-служби Східного військового округу (СВО) Олександр Гордєєв, передає "Интерфакс".

"Це абсолютно планові заходи бойової підготовки, які ніяк не пов'язані з політичними моментами", - сказав він. Гордєєв додав, що військова техніка використовувалася в навчаннях на спеціальному полігоні Телемба в Республіці Бурятія і зараз повертається в пункти постійної дислокації. Також він сказав, що техніка може пересуватися в будь-якому напрямку відповідно до завдань, використовуючи і залізницю зокрема.

Раніше портал DVhab.ru з посиланням на слова жителів Примор'я повідомив про велике перекидання військової техніки на південь Примор'я до держкордону з КНДР. Видання опублікувало відео і фотографії, а також слова очевидців пересування військової техніки залізничними коліями. Місцеві жителі, за словами видання, повідомили про три ешелони з технікою.

Раніше телеканал CNN повідомив про те, що американські військові направили до Корейського півострова групу військових кораблів на чолі з авіаносцем USS Carl Vinson. За словами військового чиновника США, це пов'язано з "північнокорейськими провокаціями" в галузі ядерного озброєння, зазначив телеканал.

Як повідомляли раніше, Рада Безпеки ООН пригрозила КНДР новими санкціями. Проект заяви склали США, проте Росія наполягла на включенні в текст згадки про необхідність досягнення мирного вирішення "через діалог". Радбез ООН уже ввів проти КНДР шість пакетів санкцій - два з них у 2016 році.

Раніше Росія ветувала заяву Радбезу ООН щодо КНДР. Такий крок виявився несподіванкою для багатьох дипломатів, адже навіть Китай планував підтримати документ.

16 квітня КНДР здійснила черговий запуск ракети. За даними південнокорейських військових, випробування виявилися невдалими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram