ГоловнаСвіт

МВС Ізраїлю нарікає на потік "липових" біженців з Грузії і України

Правозахисники звинувачують МВС у порушенні міжнародної конвенції з питань біженців і власних відомчих інструкцій.

МВС Ізраїлю нарікає на потік "липових" біженців з Грузії і України

МВС Ізраїлю припинило призначати черги шукачам притулку в Ізраїлі.

Про це повідомляє "Гаарец" з посиланням на місцеві правозахисні організації, передає портал "Новости Израиля".

Ізраїльське МВС заявляє, що просто не дає собі ради з потоком "безпідставних" заяв від громадян Грузії й України.

Прохання про отримання притулку в Ізраїлі можна подати в одному-єдиному відділенні МВС у Південному Тель-Авіві, і щоранку там шикуються довгі черги. Раніше охоронці роздавали претендентам папірці із записом на певну дату в майбутньому, але в останні місяці цю практику припинено, записатися на прийом для шукачів притулку стало неможливо.

Правозахисні організації звинувачують МВС у порушенні міжнародної конвенції з питань біженців і власних відомчих інструкцій, які наказують приймати заявки у претендентів на притулку. Отримати статус біженця в Ізраїлі практично неможливо, це вдається одиничним щасливцям. Однак потік претендентів притулку тільки зростає, і кількість нерозглянутих заяв у МВС накопичується.

У відомстві впевнені, що громадяни Грузії й України подають заявки лише для того, щоб отримати відстрочку депортації і мати можливість хоча б кілька місяців нелегально працювати в Ізраїлі. Допоки здобувач статусу біженця не отримав офіційної відмови в проханні, він має право залишатися в країні.

Через велику кількість "претендентів на притулок" потерпають туристи: значну частину осіб, які прилітають з Грузії й України, не впускають в Ізраїль і депортують просто з аеропорту.

Як повідомляли раніше, прем'єр України Володимир Гройсман відвідає Ізраїль у травні 2017 року. Він мав відвідати Ізраїль 27-28 грудня, однак Ізраїль влаштував демарш і скасував візит через голосування України "за" резолюцію Радбезу ООН з вимогою припинити будівництво ізраїльських поселень на палестинських територіях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram