ГоловнаСвіт

Підозрюваний у причетності до теракту на Єлисейських полях здався поліції

У машині чоловіка, який влаштував стрілянину в Парижі, виявили помповий дробовик і ножі.

Підозрюваний у причетності до теракту на Єлисейських полях здався поліції
Фото: EPA/UPG

Чоловік, якого бельгійська влада підозрює в причетності до нападу на Єлисейських полях у Парижі, сам з'явився до поліцейського відділку Антверпена. Ще трьох підозрюваних допитують у Франції.

Про це заявив представник МВС Франції П'єр-Генрі Бранде, повідомляє Daily Star. 

"Особа, що була в розшуку, оголошеному бельгійською владою, здалася в поліцейській дільниці в Антверпені", - сказав він.

Бранде також наголосив, що "занадто рано говорити", чи пов'язаний цей чоловік із нападом у четвер.

Відповідно до джерела, близького до розслідування, 35-річного чоловіка, якого допитали в Антверпені, розшукувала бельгійська поліція в рамках окремого розслідування. Під час обшуку в його будинку поліція виявила зброю, а також квиток на поїзд до Франції, який відбуває вранці в четвер, за кілька годин до паризького нападу.

Також повідомляють, що тим часом у Франції трьох підозрюваних у зв'язках із нападником допитала поліція. Ці троє були заарештовані під час нічних рейдів у східних передмістях Парижа після нападу.

Крім того, слідчі виявили в машині того, хто стріляв на Єлисейських полях, помповий дробовик і ножі, повідомляє Associated Press із посиланням на паризьку прокуратуру.

Територія Єлисейських полів оточена поліцією і солдатами. Розслідування триває.

Як повідомляли, в четвер увечері на Єлисейських полях у Парижі сталася стрілянина, в результаті якої один поліцейський загинув, ще двоє отримали важкі поранення, а стрільця убили.

Відповідальність за напад узяла на себе "Ісламська держава".

Нагадаємо, раніше кандидат у президенти Франції від партії "Республіканці" Франсуа Фійон закликав на знак солідарності з жертвами нападу на Єлисейських полях призупинити кампанію з виборів голови держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram