ГоловнаСвіт

160 американських компаній виступили проти міграційного указу Трампа

Інтернет-гіганти вважають, що указ Трампа послабить конкурентоспроможність економіки США.

160 американських компаній виступили проти міграційного указу Трампа
Трамп
Фото: EPA/UPG

Більш ніж 160 американських компаній офіційно виступили проти указу президента США Дональда Трампа про заборону на в'їзд громадян шести мусульманських країн.

Їхній спільний лист було направлено 19 квітня в апеляційний суд штату Меріленд, де розглядається скарга адміністрації президента США проти блокування дії указу, повідомляє DW

У листі наголошується, що указ Трампа ускладнить пошук талановитого персоналу, призведе до зростання витрат і послабить конкурентоспроможність американської економіки. Крім того, розпорядження Трампа може вилитися в те, що міжнародні корпорації скоріше будуть інвестувати в країни з більш дружньою політикою щодо іммігрантів, аніж США.

Автори листа наголошують, що США є країною іммігрантів, де ті роблять значний внесок в економічне, політичне та культурне життя. Крім того, вони підтримали твердження, що цей указ є дискримінаційним на релігійному ґрунті.

Більшість компаній-підписантів листа представлені в галузі інформаційних технологій: Amazon, Facebook, Google, Microsoft, SpaceX, Tesla, Hewlett Packard, Ebay і інші.

Як відомо, другий антиміграційний указ Дональда Трампа забороняє в'їзд у США терміном на три місяці громадянам шести населених переважно мусульманами країн - Ірану, Сирії, Лівії, Сомалі, Судану та Ємену. Однак зараз заборона не діє - федеральний суд у штаті Гаваї спочатку виніс особливе визначення проти цього документа. Наприкінці березня дію судового рішення було продовжено на невизначений термін.

Адміністрація США подала апеляцію. Її і розглядає суд у Меріленді, до якого звернулися інтернет-гіганти.

Раніше судами було скасовано перший імміграційний указ Трампа. Щоб домогтися виконання другої, переробленої і менш жорсткої версії заборони, Дональд Трамп заявив про готовність дійти до Верховного суду США, якщо знадобиться.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram