ГоловнаСвіт

Уряд Австралії ускладнює отримання громадянства

Нова процедура надання громадянства більше враховуватиме традиційні австралійські цінності.

Уряд Австралії ускладнює отримання громадянства
Прем*єр-міністр Австралії
Фото: EPA/UPG

Уряд Австралії оголосив, що вирішено змінити правила надання громадянства іноземцям.

Про це повідомляє телекомпанія АВС

Членство в австралійській сім'ї є привілеєм і має бути надано тим, хто підтримує наші цінності, шанує наші закони і хоче працювати заради інтеграції і поліпшення життя в Австралії", - сказав прем'єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл.

Майбутні зміни значно ускладнять набуття громадянства мігрантами. Нововведення, зокрема, передбачають жорсткіший тест на знання англійської мови; мігрантам, які стають постійними жителями, тепер доведеться чекати чотири роки, перш ніж вони зможуть подати заяву на громадянство - замість одного року відповідно до чинних правил; кількість спроб проходження тесту на громадянство буде обмежено трьома - досі число спроб було необмеженим - у разі нездачі тесту з трьох спроб заявнику доведеться чекати ще два роки, перш ніж він зможе спробувати знову пройти тестування.

Також мігранти повинні будуть продемонструвати, що вони інтегровані в австралійське суспільство, наприклад, шляхом надання доказів того, що вони працюють, а їхні діти вчаться у школі. Окрім того, заявники на отримання австралійського громадянства зіткнуться з жорсткою перевіркою, метою якої буде оцінка прихильності до Австралії і їхнього ставлення до свободи віросповідання і рівності чоловіків і жінок.

Так, за словами представників уряду, нова процедура надання громадянства більше враховуватиме традиційні австралійські цінності.

Як повідомляли раніше, Австралія припинить дію основної робочої візи для іноземців. Австралійський уряд змінює програму міграції на користь своїх національних інтересів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram