ГоловнаСвіт

Назарбаєв зажадав заборонити в Казахстані бороди і чорний одяг

"Країна повинна бути світською і розвиватися далі".

Назарбаєв зажадав заборонити в Казахстані бороди і чорний одяг
Назарбаев
Фото: tengrinews.kz

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв заявив, що бороди і чорний одяг не відповідають ісламським і казахським традиціям.

Про це він сказав на зустрічі з представниками мусульманського духовенства, передає прес-служба Назарбаєва.

"У результаті неосвіченості наші молоді люди відпускають бороду і підрізають собі штани. (...) Це не відповідає ні нашим традиціям, ані нашому народові. Необхідно опрацювати питання заборони цього на законодавчому рівні", - зазначив Назарбаєв, додавши, що казахи вбирають чорний одяг тільки під час жалоби.

Він підкреслив, що Казахстан має залишатися світською державою. "Якщо молодь буде дослухатися повчань, чужих нашому народові, то що буде? Незалежний Казахстан повинен мати світле майбутнє, нація повинна бути єдиною, країна повинна бути світською і розвиватися далі. Ми не потерпимо тих, хто виступає проти нашої мети", - сказав він .

У червні 2016-го місто Актобе зазнало нападів декількох груп екстремістів, у результаті загинули сім і постраждали 38 осіб. Того самого дня правоохоронні органи провели антитерористичну операцію, під час якої були ліквідовані 13 екстремістів. Нурсултан Назарбаєв заявив, що бойовики були послідовниками салафізму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram