ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Російські геї подали в суд на "Нову газету"

Позов про захист честі і гідності подано у зв'язку з публікаціями про "переслідування геїв у Чечні".

Російські геї подали в суд на "Нову газету"
Фото: pravda.ru

Неформальний лідер ЛГБТ-руху в Росії Микола Алексєєв повідомив, що активісти подали позов до суду проти "Нової газети" через її публікації.

Про це повідомляє Газета.RU.

За його словами, вони подали в Басманний районний суд Москви позов про захист честі і гідності в зв'язку з двома публікаціями про "переслідування геїв у Чечні".

"Другим кроком стане офіційний запит до Слідчого комітету Росії з вимогою звинуватити "Нову газету" в наклепі на підставі кримінального кодексу Росії", - написав Алексєєв у фейсбуці.

Раніше уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалькова повідомила, що в правоохоронних органах не отримували звернень про зникнення людей, описаних в матеріалі "Нової газети".

1 квітня "Нова газета" опублікувала матеріал про те, що в Чечні затримано близько 100 осіб, підозрюваних в гомосексуалізмі. При цьому газета стверджувала, що були вбиті як мінімум три людини.

У середині квітня "Нова газета" опублікувала заяву, в якій йшлося про погрози на адресу видання з боку чеченського духовенства.

Пізніше муфтій Чечні Салах-хаджі Межієв пригрозив журналістам "відплатою Аллаха" через те, що вони "зачепили весь чеченський народ", а міністр з національної політики, зовнішніх зв'язків, преси та інформації республіки Джамбулат Умаров закликав газету вибачитися і "припинити істерію навколо неіснуючих "загроз".

Раніше постпред США при ООН закликала владу Чечні розслідувати викрадення геїв у республіці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram