ГоловнаСвіт

Ядерна програма КНДР загрожує Австралії, - голова МЗС

Австралія підтримує зміни стратегії США щодо Пхеньяна.

Ядерна програма КНДР загрожує Австралії, - голова МЗС
Джули Бишоп
Фото: EPA/UPG

Північнокорейська програма зі створення ядерної зброї становить "серйозну загрозу" для Австралії, якщо її не зупинить міжнародна спільнота.

Про це заявила голова МЗС Австралії Джулі Бішоп, повідомляє телекомпанія ABC.

"Загроза, яку Північна Корея становить для регіону і для всього світу, значно зросла, тому будь-яке зростання напруження повністю обумовлене провокаційною поведінкою Північної Кореї", - сказала вона.

За її словами, КНДР потенційно може завдати удару по Австралії, якщо міжнародне співтовариство дозволить її ракетній програмі розвиватися.

"Північна Корея перебуває на шляху до досягнення можливості створення ядерної зброї, і ми вважаємо, що Кім Чен Ин має чітке прагнення розробити міжконтинентальну балістичну ракету, здатну донести ядерний заряд до території США. Це означає, що в межах досяжності опиниться і Австралія. Якщо ми не зможемо запобігти такому розвитку подій, то виникне серйозна загроза для світу і стабільності в нашому регіоні, і це неприйнятно", - наголосила Бішоп.

Австралійський міністр також закликала Китай, на який припадає три чверті північнокорейського експорту і майже всі прямі інвестиції, збільшити дипломатичний і економічний тиск на Пхеньян.

Крім того, Бішоп підтримала зміну стратегії США щодо КНДР, відзначивши, що розглядаються всі варіанти дій, включаючи військові.

Нагадаємо, напередодні в КНДР попередили, що ядерна війна може початися будь-якої миті. У цьому Північна Корея звинуватила США.

В останні тижні ситуація навколо КНДР різко загострилася. На початку березня вона запустила залпом чотири балістичні ракети, назвавши це репетицією удару по американських базах в Японії.

Також КНДР попередила, що відповість на ймовірний ядерний удар з боку США власним ударом. Президент США Дональд Трамп зі свого боку пообіцяв "вирішити проблему" КНДР і направив флот до Корейського півострова. Радбез ООН має обговорити порушення КНДР режиму нерозповсюдження з ініціативи головуючих СБ США 28 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram