ГоловнаСвіт

Трамп посилить правила видачі робочих віз, - Reuters

Новий указ президента США відомий під назвою "Купуй американське, наймай американців".

Трамп посилить правила видачі робочих віз, - Reuters
Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп пізніше сьогодні підпише указ про посилення вимог до одержувачів робочих віз H-1B і протекціоністських заходів стосовно американських працівників і товарів.

Про це повідомляє агентство Рейтер

Указ під назвою "Купуй американське, наймай американців" міститиме заклик "до суворого виконання всіх законів щодо в'їзду в США робітників з-за кордону з метою підвищення зарплати і рівня працевлаштування для американських працівників", повідомило агентству високопоставлене джерело в президентській адміністрації. Крім того, документ дозволить збільшити частку вироблених у США товарів у держзакупівлі, зазначив співрозмовник агентства.

У розпорядженні Трампа буде заклик до міністерств праці, юстиції і внутрішньої безпеки, а також Держдепу США вжити заходів щодо "шахрайства та експлуатації" в імміграційній системі США для захисту американських працівників. Ці відомства повинні будуть запропонувати реформи візової програми H-1B, які видають іноземцям деяких професій, що вимагають високого рівня освіти. На цей момент серед них - учені, інженери та програмісти.

У 2016 році число заявок на візу H-1B становило 236 тис. Як відзначає Рейтер, близько 15% співробітників Facebook у США - власники робочих віз. При цьому програму H1-B критикують за те, що компанії використовують її для аутсорсингу, наймаючи більш дешеву робочу силу з-за кордону замість американських фахівців.

Жорсткість міграційної політики США - одне з передвиборних гасел Дональда Трампа. При цьому два його укази, що вводять заборону на в'їзд у США для громадян із кількох переважно мусульманських країн і біженців, були заблоковані судами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram