ГоловнаСвіт

Обрано наступника Ходорковського на чолі руху "Відкрита Росія"

Ним став член ради ВР Олександр Соловйов.

Обрано наступника Ходорковського на чолі руху "Відкрита Росія"
Фото: openrussia.org

У Таллінні 15 квітня обрали нового голову опозиційного до Путіна руху "Відкрита Росія" замість Михайла Ходорковського, який склав свої повноваження. Ним став 29-річний Олександр Соловйов, координатор проекту "Відкрите право", у минулому помічник депутата Держдуми Дмитра Гудкова.

"Передусім я маю намір налагоджувати відносини з усіма іншими демократичними рухами. Я хочу показати, що об'єднання опозиційних сил можливе. Це моя ідея фікс", - сказав Соловйов Російській службі Бі-бі-сі після підрахунку голосів.

Соловйов закінчив факультет світової політики Державного університету гуманітарних наук у Москві. Викладав на тому самому факультеті на базі одного з інститутів Російської академії наук. З 2012 року паралельно працював у Державній думі. З 2013 року - помічник депутата Держдуми Дмитра Гудкова. Технічний автор законопроектів про повернення прямих виборів губернаторів і мерів, про скасування антисирітського закону, про скасування контрсанкцій і так далі. З 2016 року є учасником руху "Відкрита Росія", з 2017 року - координатор проекту "Відкрите право".

Оскільки Ходорковський був засновником "Відкритої Росії", за статутом організації він зможе і далі брати участь у засіданнях будь-яких керівних органів з правом дорадчого голосу.

У нову федеральну раду руху були обрані Володимир Кара-Мурза, Антон Дриль, Ілля Новиков, Марія Баронова, Олександр Соловйов, Дмитро Семенов, Андрій Потиліцин, Олексій Прянишников, Марина Бєлова, Олена Логвиненко, Наталія Грязневич.

Рух "Відкрита Росія" з'явився в листопаді 2016 року. Повідомляли, що його учасники будуть надавати інформаційну та юридичну підтримку населенню в суперечках із владою, займатися громадським контролем за діяльністю органів влади і ЗМІ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram