ГоловнаСвіт

У США пройшли масові мітинги з вимогою показати податкову декларацію Трампа

Усі президенти, починаючи з Ніксона, надавали цю інформацію виборцям.

У суботу, 15 квітня, в багатьох містах США пройшли мітинги з вимогою показати податкову декларацію президента Дональда Трампа. Сотні протестувальників зібралися зокрема і на Капітолійському пагорбі у Вашингтоні, пише "Голос Америки".

Фото: EPA/UPG

"Президент Трамп викинув велику американську традицію у відро для сміття точно так само, як підліток намагається заховати щоденник з поганими оцінками", - заявив, звертаючись до присутніх, член фінансового комітету Сенату США демократ Рон Вайден. Він зазначив, що Трамп став першим президентом у новітній історії США, який відмовився розкрити інформацію про сплату податків. Усі його попередники, починаючи з Ричарда Ніксона, надавали цю інформацію виборцям.

15 квітня в США традиційно вважають останнім днем для щорічної подачі декларацій. Цього року через те, що цей день припав на вихідні, громадяни можуть повідомити державу про свої доходи до 18 квітня.

Фото: EPA/UPG

Протести, організовані 70 громадськими організаціями у США, проходять цими вихідними у 150 містах країни, включаючи Нью-Йорк, Бостон, Сан-Франциско і Чикаго. Активісти у Вест-Палм-Біч, штат Флорида, проводять власну демонстрацію під назвою "Марш-о-Лаго" біля гольф-клубу "Мар-о-Лаго", що належить президенту. Там Дональд Трамп проводить суботу і неділю. Демонстрації на підтримку вимог американських активістів також пройдуть у Європі, Японії та Новій Зеландії.

Фото: EPA/UPG

Під час передвиборної кампанії і після інавгурації Дональд Трамп незмінно відмовлявся розкрити дані своєї податкової декларації, посилаючись на те, що всі необхідні для цього документи перевіряє Податкова служба США (IRS). Минулої осені представники цієї служби заявили, що аудиторська перевірка не може бути перешкодою для оприлюднення документів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram