ГоловнаСвіт

Запущена КНДР ракета вибухнула після запуску

Тип ракети поки що невідомий.

Запущена КНДР ракета вибухнула після запуску
Баллистическая ракета KN-08, показанная на параде в Пхеньяне
Фото: EPA/UPG

Північна Корея спробувала провести чергове випробування ракети, але її запуск виявився невдалим.

"Північна Корея намагалася провести сьогодні вранці запуск невизначеної ракети в повіті Сінпхо провінції Хамген-Намдо, однак, за нашими оцінками, спроба була невдалою", - цитує BBC голову об'єднаного комітету начальників штабів збройних сил Південної Кореї.

Збройні сили США підтвердили цю інформацію і заявили, що північнокорейська ракета вибухнула під час запуску. Тип ракети поки що невідомий. "Командування Тихоокеанського флоту США зафіксувало і відстежувало запуск, який ми вважаємо запуском ракети КНДР, що відбувся о 11:21 за гавайським часом (9:21 вечора за Гринвічем і 12:21 за Києвом). Запуск відбувся з майданчика в повіті Сінпхо. Ракета вибухнула майже миттєво", - сказав журналістам офіційний представник командування Тихоокеанського флоту США Девід Бенхем.

Інший представник армії США розповів агентству Reuters на умовах анонімності, що американські експерти схиляються до версії, що запущена ракета не була міжконтинентальною. Деякі експерти вважають, що на недавньому військовому параді

в Пхеньяні були показані нові міжконтинентальні ракети КНДР, проте жодних офіційних підтверджень цього немає.

Міністр оборони США Джеймс Меттіс у заяві зазначив, що про запуск корейської ракети доповіли президентові Дональду Трампу і віце-президенту Майку Пенсу. Пенс у неділю почне десятиденне турне Азією. Першим пунктом турне буде столиця Південної Кореї Сеул.

Нагадаємо, на початку березня КНДР запустила чотири балістичні ракети, назвавши це репетицією удару по американських базах у Японії. Три з них упали в море у виключній економічній зоні Японії. Голова КНДР Кім Чен Ин сказав, що країна незабаром випробує міжконтинентальну балістичну ракету, яку експерти називають можливою загрозою для США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram