ГоловнаСвіт

Ходорковський підтримав кандидатуру Навального на виборах президента Росії

Голосування пройде в березні 2018 року.

Ходорковський підтримав кандидатуру Навального на виборах президента Росії
Михаил Ходорковский
Фото: EPA/UPG

Колишній голова ЮКОС Михайло Ходорковський, який залишив сьогодні посаду голови громадського руху "Відкрита Росія", запропонував своїм прихильникам підтримати Олексія Навального на виборах президента Росії, які відбудуться в березні 2018 року.

Про це він сказав на конференції руху в Таллінні, пише Бі-бі-сі.

"Сьогодні в Росії в легальному полі, крім "Відкритої Росії" і ФБК ["Фонд боротьби з корупцією" Олексія Навального], не існує інших структур, які пропонують альтернативний політичний порядок денний, відмінний від порядку влади", - сказав Ходорковський.

У ФБК і "Відкритої Росії" є відмінності, додав він. "Наші колеги з ФБК орієнтовані на безальтернативну для них фігуру Олексія Навального. Це успішна лідерська модель, яку вони ефективно використовують, - сказав Ходорковський. - У "Відкритої Росії" інша структура - все спочатку замислювалося для просування багатьох незалежних політиків. Наша модель - коаліційна влада після відходу Путіна".

Нагадаємо, в грудні 2016 року Навальний оголосив про своє рішення взяти участь у виборах президента Росії. Незабаром після цього Ленінський районний суд Кірова визнав його винним у розкраданні 16 млн рублів держпідприємства "Кіровліс" і засудив до п'яти років умовно і штрафу 500 тис. рублів. На думку Навального, вирок спрямований на те, щоб позбавити його можливості брати участь у президентських виборах 2018 року.

Рішення поки що не набуло чинності, оскільки захист Навального подав апеляційну скаргу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram