ГоловнаСвіт

Ходорковський залишив посаду голови "Відкритої Росії"

Колишній глава ЮКОСа завив, що вождям в русі не місце.

Ходорковський залишив посаду голови "Відкритої Росії"
Фото: https://twitter.com/open_election

Колишній глава ЮКОСа Михайло Ходорковський пішов з посади голови громадського руху "Відкрита Росія".

Про це він сказав на конференції руху, яка проходить в Талліні, повідомляється на сайті організації.

"У статут "ВР" закладена модель, за якої голова змінюється щороку. Я обіцяв покинути пост голови і я виконую обіцянку", - наводяться в твіттері "Відкритої Росії" слова Ходорковського.

"Ми подамо приклад суспільству, що можна будувати майбутнє разом, самим, без вождів", - додав він.

Наступний голова буде обраний з членів ради "Відкритої Росії".

На початку березня видання РБК повідомляло про намір екс-глави ЮКОСа скласти повноваження лідера "ВР". Виконавчий директор руху Тимур Валєєв пояснював, що за Ходорковським залишиться статус засновника руху з "досить-таки хорошими повноваженнями". За словами Валєєва, за бажання екс-глава ЮКОСа зможе впливати на роботу руху.

Рух "Відкрита Росія" з'явився в листопаді 2016 року. Повідомлялося, що його учасники будуть надавати інформаційну та юридичну підтримку населенню у спорах з владою, займатися громадським контролем за діяльністю органів влади та ЗМІ.

У раду руху увійшли співголова партії ПАРНАСу Володимир Кара-Мурза молодший, керівник петербурзького відділення ПАРНАСу Андрій Пивоваров, кандидат від "Відкритої Росії" на виборах в Держдуму 2016 року Марія Баронова та інші політики.

Кара-Мурза молодший тоді пояснював, що мета руху - готувати зміни. На його думку, до політичних змін, які в Росії починаються несподівано, потрібно готуватися заздалегідь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram