ГоловнаСвіт

Лідерів протесту далекобійників затримали в Петербурзі

Автопробіг не відбувся.

Лідерів протесту далекобійників затримали в Петербурзі
Фото: twitter.com/artyomiscool

Поліція Петербурга затримала кількох учасників автопробігу Об'єднання перевізників Росії по Невському проспекту на підтримку протестів далекобійників.

Як повідомляє Бі-бі-сі, затримано щонайменше п'ятьох осіб, серед яких лідери протесту Андрій Бажутін і Сергій Владіміров. Затриманих везуть у відділення поліції міста Пушкіна, їм інкримінують непокору поліції.

Петербурзьке інтернет-видання "Фонтанка.ру" повідомляє про вісім затриманих.

Конфлікт з правоохоронними органами розпочався майже відразу після старту автопробігу.

Колони учасників не дали від'їхати від табору: щойно машини рушили, їх зупинили. Претензії правоохоронних органів спричинили наклейки під лобовим склом автомобілів.

Потім одного з учасників спробували затримати у перепалці під час перевірці документів. Спроби інших учасників протесту заступитися за нього призвели до масштабніших і вже жорстких затримань за участю ОМОН.

Нагадаємо, декілька об'єднань перевізників з 27 березня оголосили про проведення всеросійського страйку. Вони, зокрема, вимагають скасування плати за проїзд великовантажних автомобілів по федеральних дорогах через систему "Платон" і скасування транспортного податку.

З 15 квітня тариф у системі "Платон" офіційно підвищений до 1,9 рубля за кілометр шляху. Таке рішення голова уряду Дмитро Медведєв ухвалив після зустрічі з представниками малого та середнього бізнесу 23 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram