ГоловнаСвіт

Кріштіану Роналду звинуватили у зґвалтуванні

Der Spiegel пише, що футболіст відкупився від жертви.

Кріштіану Роналду звинуватили у зґвалтуванні
Фото: EPA/UPG

Німецький журнал Der Spiegel повідомляє, що відомий футболіст Кріштіану Роналду у 2009 році зґвалтував 20-річну американку, після чого уклав з постраждалою конфіденційну угоду і заплатив їй $375 тис., щоб вона не пред'являла йому звинувачень.

Видання посилається на документ, з якого випливає, що інцидент стався в червні 2009 року в одному з готелів в американському Лас-Вегасі, де португальський футболіст проводив свою відпустку. Між дівчиною, якій на момент події було 20 років, і футболістом було укладено угоду про позасудове врегулювання конфлікту, над якою працювали щонайменше дев'ять юристів. Договір був підписаний 12 січня 2010 року, складається з 11 статей і зобов'язує Роналду виплатити постраждалій грошову компенсацію в розмірі $375 тис., а дівчину - відмовитися від усіх звинувачень зі свого боку. Під угодою стоїть особистий підпис Роналду, уточнює Der Spiegel.

Також у розпорядженні видання опинився шестисторінковий лист якоїсь Сьюзен К. (ім'я змінено) до Роналду, в якому дівчина розповідає про подробиці інциденту. Spiegel не наводить текст цього документа повністю з міркувань етичності, однак зазначає, що дівчина пообіцяла знищити всі електронні та письмові документи, які б свідчили про факт контактів з Роналду. У випадку недотримання угоди вона зобов'язується повернути футболісту повну суму виплаченої їй компенсації.

У листі дівчина також вказує, що на наступний день після події вона пройшла медичне обстеження. Лікарі тоді зафіксували тілесні ушкодження, які вимагали дорогого лікування.

Der Spiegel спробував зв'язатися з постраждалою, однак вона відмовилась від коментарів. Як стало відомо виданню, на момент інциденту дівчина була заміжня. Також видання з'ясувало, що в день інциденту департамент поліції Лас-Вегаса зареєстрував виклик за протокольним кодом "426", який фіксує повідомлення про злочини сексуального характеру. Розкривати ім'я нападника постраждала не захотіла. Про причини призупинення слідства невідомо.

Сам Кріштіану Роналду повідомлення німецького журналу спростував. Заяву футболіста опублікували на сайті футбольного агентства Gestifute.

"В статті немає нічого, крім частини журналістської фантастики. Можлива жертва відмовляється ідентифікувати себе і підтвердити цю історію. Видання засновує свою розповідь на документах без підписів. Інформація в доповіді помилкова, і Кріштіану Роналду буде виступати проти цього ЗМІ всіма засобами, які є в його розпорядженні", - випливає з повідомлення.

Кріштіану Роналду входить у першу десятку рейтингу найвисокооплачуваніших зірок за версією Forbes 2016 року і посідає четверте місце. Його статки оцінюються в $88 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram