ГоловнаСвіт

США розмістять в Європі винищувачі F-35A

Вони будуть використовуватися для навчання.

США розмістять в Європі винищувачі F-35A

Військово-повітряні сили США у найближчі два дні розмістять в Європі невелику кількість винищувачів F-35A Lightning II. Вони, поряд з іншими літаками США і НАТО, будуть протягом декількох тижнів використовуватися для інструктажу в рамках програми European Reassurance Initiative, передає DW.

Згідно з повідомленням прес-служби міністерства оборони США, розміщення цих винищувачів в цілях навчання знаменує важливу віху і логічний наступний етап у справі реалізації програми, що дозволяє ВПС продемонструвати на новому рівні бойові можливості винищувачів п'ятого покоління.

Цей крок також дозволить уточнити вимоги для базування F-35A в Європі, яка повинна отримати такі літаки на початку 20-х років, наголошується в документі.

У прес-релізі ВПС США кажуть, що F-35A - це багатоцільовий високоточний винищувач-штурмовик, який не має аналогів за вражальною здатністю, живучістю та оперативною сумісністю.

Нагадаємо, в спільному звіті Держдепартаменту безпеки та департаменту військової розвідки Міноборони Литви, представленому на початку квітня, зазначено, що у сценарії білорусько-російських навчань "Захід-2017" буде закладено збройний конфлікт із НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram