ГоловнаСвіт

Facebook знайшов 30 тис. фальшивих акаунтів у боротьбі за чистоту французьких виборів

Соцмережа в лютому ввела інструмент боротьби з фейками.

Facebook знайшов 30 тис. фальшивих акаунтів у боротьбі за чистоту французьких виборів

Facebook знайшов не менш ніж 30 тис. фальшивих сторінок, пов'язаних із французьким сегментом Інтернету, в рамках кампанії боротьби з дезінформацією на виборах президента Франції.

Про це повідомляє агентство The Associated Press.

Facebook заявив, що блокує поширення інформаційних матеріалів, таких як спам, дезінформація та інший контент, що вводить в оману. Як правило, його запускають творці фальшивих сторінок.

Нагадаємо, на початку лютого Google і Facebook оголосили про запуск спеціальних програм у Франції для виявлення неправдивих відомостей у новинному потоці. Для роботи на антифейковому сайті CrossCheck Google набрав студентів паризьких факультетів журналістики.

Facebook ж у партнерстві з французькими ЗМІ ввів інструмент, що дозволяє користувачам повідомляти адміністраторів про підозрілу інформацію. Адміністратори передають її редакціям-партнерам, і якщо ті вважатимуть відомості помилковими, Facebook обмежить її поширення.

Facebook налічує у Франції 24 мільйони користувачів. Введені зараз у Франції методи боротьби з дезінформацією Facebook уже випробував у США і Німеччині. Під час американської виборчої кампанії соцмережа зазнала жорсткої критики за те, що мимоволі сприяла поширенню фейкових новин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram