ГоловнаСвіт

У Чорногорії в спробі перевороту звинуватили 14 осіб, серед них двох росіян

Росіян також звинуватили в тероризмі.

У Чорногорії в спробі перевороту звинуватили 14 осіб, серед них двох росіян
Фото: http://forum.vesveter.ru

Суд у Подгориці повідомив про звинувачення 14 осіб, серед них двох громадян Росії, у зв'язку зі спробою державного перевороту восени минулого року в Чорногорії.

Про це інформує Радіо Свобода.

Серед обвинувачених у "створенні злочинної організації" - двоє опозиційних політиків, депутати парламенту Андрія Мандич і Мілан Кнежевич з партії "Демократичний фронт", двоє громадян Росії, дев'ять громадян Сербії і один чорногорець.

Росіян також звинуватили в тероризмі.

Суд має 15 днів на те, щоб погодитися зі звинуваченнями або відхилити їх.

За словами прокурорів, росіяни Едуард Шишмаков, він же Едуард Широков, і Володимир Попов діяли з території Сербії, влада якої дозволила їм виїхати в Росію, і зараз переховуються від правосуддя.

Андрія Мандич назвав звинувачення "сфабрикованим політичним процесом проти опозиції".

Нагадаємо, в лютому 2017 року прокуратура Чорногорії заявила про участь держорганів РФ у підготовці путчу. Спеціальний прокурор країни Мілівоє Катнич заявив, що за підготовкою змови стояла російська влада. Він уточнив, що інформація про участь росіян у підготовці перевороту отримана за допомогою "розвідувальних служб дружніх країн", включаючи США і Великобританію.

У листопаді 2016 року прокуратура Чорногорії заявила, що правоохоронні органи цієї країни зірвали плани російських націоналістів убити прем'єр-міністра Міло Джукановича під час парламентських виборів 16 жовтня 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram