ГоловнаСвіт

Дружина Трампа домоглася від Daily Mail компенсації за наклепницьку статтю

Газета виплатить три мільйони доларів.

Дружина Трампа домоглася від Daily Mail компенсації за наклепницьку статтю
Фото: infozavr.com

Британська газета Daily Mail погодилася виплатити компенсацію першій леді США Меланії Трамп за статтю про її модельну кар'єру.

У серпні 2016 року під час президентської кампанії у США видання опублікувало замітку, яка натякає на те, що до заміжжя Меланія Трамп нібито була пов'язана з агентством, що надавало ескорт-послуги.

На початку вересня газета дала спростування, заявивши, що подібні міркування не мали під собою ніяких підстав, і висловивши жаль у зв'язку з публікацією, яка до того моменту була прибрана з сайту видання.

Трамп погодилася прийняти вибачення та компенсацію від газети, пише Бі-бі-сі.

Меланія Трамп подала позови проти Daily Mail у Британії і проти представництва видання Mail Online у США.

В американському позові, поданому у минулому році, від газети вимагали виплату в розмірі 150 млн доларів.

Підсумковий обсяг компенсації, на який погодилася Меланія Трамп, не розкривається, проте, за даними ЗМІ, виплата становитиме близько трьох мільйонів доларів. Очевидно аналогічна сума буде виплачена і за позовом у Нью-Йорку.

В опублікованому вибаченні перед дружиною американського президента редакція Daily Mail визнала, що опублікувала "звинувачення, що вона надавала послуги крім модельних".

У статті також стверджувалося, що Трамп і його майбутня дружина могли познайомитися на три роки раніше, а потім інсценувати першу зустріч.

Раніше Меланія Трамп також подала у суд на американського блогера Вебстера Тарплі, який теж натякав на роботу колишньої моделі у ескорті. Справа була залагоджена після того, як Тарплі приніс вибачення і погодився виплатити "значну суму", повідомив адвокат Меланії Трамп.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram