ГоловнаСвіт

Затримано підозрюваного в дортмундському теракті

Заарештований - з ісламістського середовища.

Затримано підозрюваного в дортмундському теракті
Фото: EPA/UPG

Генпрокуратура Німеччини вважає, що вибухи біля автобуса ФК "Боруссія" в Дортмунді були терористичною атакою. У справі про вибухи є двоє підозрюваних з ісламістського середовища, одного з них затримано.

Про це повідомила журналістів офіційна представниця відомства, передає Deutsche Welle.

Вона також розповіла, що вибухові пристрої були начинені металевими предметами. Про те, що вибухи були терактами, свідчить зміст записок, знайдених біля місця інциденту.

"Ми знайшли кілька записок із заявами про відповідальність за вибух. Одна з них говорить про можливий ісламський слід, в інший звучить вимога виведення німецької авіації із Сирії та закриття американського об'єкта [авіабази] в Рамштайні", - заявила вона.

Своєю чергою міністр внутрішніх справ землі Північний Рейн-Вестфалія Ральф Єгер, де розташовано Дортмунд, заявив журналістам, що поліція розслідує всі можливі версії, включаючи причетність до атаки німецьких антифашистів.

Раніше про те, що на місці вибухів була знайдена записка, повідомила німецька газета Süddeutsche Zeitung. Видання писало, що в ній згадано про Аллаха і вбивство бойовиків "Ісламської держави" західною коаліцією.

Вибухи біля автобуса, в якому їхали гравці німецького футбольного клубу «Боруссія» (Дортмунд), прогримів 11 квітня. Команда прямувала на матч чвертьфіналу Ліги чемпіонів з ФК "Монако". Під час вибуху постраждали захисник "Боруссії" Марк Бартра і співробітник поліції, який супроводжував команду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram