ГоловнаСвіт

Захід змінив проект резолюції щодо розслідування хіматаки в Сирії

Запропонований проект наполягає на "повній співпраці з розслідуванням".

Захід змінив проект резолюції щодо розслідування хіматаки в Сирії
Заседание Совета безопасности ООН
Фото: UN Photo/Kim Haughton

Три члени Ради Безпеки ООН - США, Великобританія і Франція запропонували новий проект резолюції щодо розслідування газових атак в Сирії, передає DW.

Проект був запропонований у вівторок, 11 квітня, передає інформагентство AFP.

Новий проект резолюції передбачає "повну співпрацю зі слідством", яке розслідує інцидент з вивільненням бойових отруйних речовин під час бомбардування міста Хан-Шейхуні, написав представник Великобританії в ООН Метью Рікрофт у мікроблозі в соціальній мережі Twitter.

Минулого тижня Рада Безпеки ООН розглядала три проекти резолюції Радбезу ООН щодо газової атаки в Сирії, але спроби прийняти їх завершилися безрезультатно через вето Росії.

ООН оголосила про намір розслідувати причину загибелі людей в Хан-Шейхуні. Відповідна резолюція мала бути прийнята 5 квітня. У резолюції, яку підготували США, Франція і Великобританія, різко засуджувався напад на Хан-Шейхун і вимагалося проведення швидкого розслідування. Додаткових санкцій проект не передбачав. Мова йшла тільки про погрозу їх ввести без вказівки конкретних імен.

В результаті передбачуваної хімічної атаки загинули, за останніми даними, понад 70 осіб, зокрема 20 дітей, понад 160 осіб постраждали. Згідно з аналізом Всесвітньої організації охорони здоров'я, симптоми жертв відповідають наслідкам газової атаки. Зовнішня відсутність пошкоджень та інші ознаки вказують на ураження нейротоксином.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram