ГоловнаСвіт

Путін відповів на звинувачення на адресу Асада фразою "Нудно, дівчата"

Президент Росії провів аналогію з війною в Іраку.

Путін відповів на звинувачення на адресу Асада фразою "Нудно, дівчата"
Фото: kremlin.ru

Президент Росії Володимир Путін відповів на звинувачення Заходу на адресу президента Сирії Башара Асада фразою "Нудно, дівчата", пише РИА Новости.

За словами президента, він обговорював цю тему зі своїм італійським колегою Серджо Маттареллою на зустрічі, яка пройшла у вівторок.

"Я сказав, що мені це сильно нагадує події 2003 року, коли представники Сполучених Штатів в Раді безпеки показували нібито хімічна зброя, виявлена в Іраку. Після цього розпочалася кампанія в Іраку, а закінчилося це руйнуванням країни, зростанням терористичної загрози і появою ІДІЛ на міжнародній сцені, ні більше, ні менше", - сказав Путін.

Він вважає, що зараз відбувається щось подібне.

"Я згадую у зв'язку з цим наших чудових письменників Ільфа і Петрова. Хочеться сказати: "Нудно, дівчата". Це ми вже всі бачили, спостерігали", - додав російський президент.

Нагадаємо, що сьогодні прилетів до Москви державний секретар США Рекс Тіллерсон. Перед цим він заявив, що Росії потрібно вибирати між співпрацею зі США й захистом Асада.

Минулого тижня десятки людей загинули в результаті бомбардування сирійського міста Хан-Шейхун в провінції Ідліб. У багатьох постраждалих були ознаки важкого отруєння - люди вмирали від задухи, багато з них лежали на землі нерухомо.

Сирійські військові заперечують використання зарину і стверджують, що газ розпилили члени опозиційного угруповання "Хаят Тахрір аш-Шам", пов'язаного з "Аль-Каїдою". За версією російських військових, сирійська авіація завдала удару по великому складу боєприпасів, де зберігалася зброя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram