ГоловнаСвіт

G7 не домовилася про нові санкції проти Росії через Сирію

Це питання перенесли до закінчення розслідування застосування хімзброї.

G7 не домовилася про нові санкції проти Росії через Сирію
Фото: yuzle.com

Міністри закордонних справ країн "великої сімки" не змогли домовитися про ймовірне розширення санкцій проти Росії та Сирії на зустрічі в Італії.

Про це повідомив голова МЗС Франції Жан-Марк Еро, повідомляє російська служба Бі-бі-сі.

Раніше міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон заявив, що на зустрічі обговорюватимуть можливе розширення санкцій проти високопоставлених військових з РФ і Сирії. Це були б перші санкції, введені проти Росії через Сирію. Однак ще перед початком зустрічі стало зрозуміло, що будь-які загальні санкції, радше за все, не будуть схвалені частиною G-7, наприклад Німеччиною і Італією.

У підсумку питання про введення нових санкцій вирішили відкласти до закінчення розслідування хімічної атаки в сирійській провінції Ідліб. Окрім голів МЗС країн "великої сімки" в засіданні також узяли участь представники Туреччини, Саудівської Аравії, ОАЕ, Йорданії та Катару. Всі вони виступають проти режиму Башара Асада. Після зустрічі держсекретар США Рекс Тіллерсон вирушить у Москву з наміром переконати Росію відмовитися від підтримки Асада.

Президент США Дональд Трамп і британський прем'єр Тереза Мей раніше зійшлися на думці, що підтримка Асада більше не відповідає стратегічним інтересам Росії.

Нагадаємо, питання розширення санкцій проти Росії почали обговорювати після того, як місто Хан-Шейхун в провінції Ідліб, що перебуває під контролем сирійських повстанців, зазнало хімічної атаки. Жертвами розпилення газу, імовірно зарину, стали більш ніж 80 осіб, у тому числі діти.

У неділю постпред США при НАТО Ніккі Хейлі заявила, що президент США Дональд Трамп розглядає можливість введення нових санкцій проти РФ через ситуацію в Сирії. У Кремлі, коментуючи цю заяву, відзначили, що Москва наразі не знає, про що може йтися.

За даними Times, санкції можуть бути введені в тому випадку, якщо російська влада не відмовиться від подальшої підтримки Асада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram