ГоловнаСвіт

Тіллерсон: Росія повинна вибрати між США і Асадом

Держсекретар їде в Москву з ультиматумом.

Тіллерсон: Росія повинна вибрати між США і Асадом
Фото: podrobnosti.ua

Державний секретар Сполучених Штатів Рекс Тіллерсон заявив, що Росія повинна вибрати між партнерством з Америкою і підтримкою сирійського режиму Башара Асада, Ірану і "Хезболли".

Як повідомляє Assosiated Press, про це він заявив за підсумками міністерської зустрічі "Великої сімки".

"Ми хочемо полегшити страждання сирійського народу. Росія може стати частиною цього майбутнього і зіграти важливу роль. Або Росія може зберегти свій союз із цією групою, що, на нашу думку, не в інтересах Росії в довгостроковому періоді", - заявив він журналістам.

Тіллерсон підкреслив, що Росія не змогла виконати зобов'язання від 2013 року про знищення сирійської хімзброї, і додав, що причина, через яку це сталося (несерйозне ставлення чи нездатність), "не має великого значення для загиблих" у Хан-Шейхуні.

Держсекретар підкреслив, що США не бачать майбутнього для Башара Асада в уряді Сирії, але не розглядають способів його усунення.

У вівторок Тіллерсон вирушить у Москву.

Нагадаємо, минулого тижня десятки людей загинули в результаті бомбардування сирійського міста Хан-Шейхун в провінції Ідліб. У багатьох постраждалих були ознаки важкого отруєння - люди вмирали від ядухи, багато нерухомо лежали на землі.

Сирійські військові заперечують використання зарину і стверджують, що газ розпилили члени опозиційного угруповання "Хайят Тахрір аш-Шам", пов'язаного з "Аль-Каїдою". За версією російських військових, сирійська авіація завдала удару по великому складу боєприпасів, де зберігали хімзброю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram