ГоловнаСвіт

У Росії мають намір скасувати чартерні польоти в Туреччину

Можливу заборону пов'язують із загостренням ситуації в Туреччині після конституційного референдуму.

У Росії мають намір скасувати чартерні польоти в Туреччину
Фото: segodnya.ua

Російські авіакомпанії отримали від Росавіації телеграму з попередженням про можливе призупинення чартерних польотів в аеропорти Туреччини.

Про це повідомляє Коммерсант із посиланням на джерело в туроператорській компанії.

За словами джерела, відповідне рішення може бути прийнято у зв'язку зі складною внутрішньополітичною ситуацією в Туреччині. Інформацію виданню також підтвердило джерело в Росавіації.

Разом з тим в Асоціації туроператорів Росії заявили, що такої заборони "на цей момент немає", і припустили, що мова йде про можливі попередження на випадок, якщо у зв'язку з політичними подіями в Туреччині 16 квітня "ситуація піде за негативним сценарієм, будуть якісь напруження".

Нагадаємо, на 16 квітня призначено референдум про зміни в конституцію Туреччини - парламентську республіку заплановано перетворити на президентську.

Російські авіакомпанії не літали в Туреччину з кінця листопада 2015 року. Заборону ввели після того, як турецькі військові збили російський Су-24 на кордоні з Сирією. За версією Анкари, літак порушив повітряний простір Туреччини, незважаючи на численні попередження. Міноборони Росії заперечувало цю інформацію, стверджуючи, що літаки перебували над Сирією.

У кінці червня президент РФ Володимир Путін скасував заборону на продаж путівок у країну. Це сталося після того, як турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган висловив глибокі співчуття родині російського пілота, літак якого збили за порушення повітряного простору Туреччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram