ГоловнаСвіт

Усіх вісьмох підозрюваних у справі про теракт в Санкт-Петербурзі затримали

П'ятеро з шести затриманих в Петербурзі не заперечували проти свого арешту.

Усіх вісьмох підозрюваних у справі про теракт в Санкт-Петербурзі затримали
Фото: EPA/UPG

Усіх вісьмох осіб, затриманих в Москві і Санкт-Петербурзі за підозрою в причетності до вибуху в петербурзькому метро, взяли під варту, передає Російська служба Бі-бі-сі.

Клопотання про арешт шести підозрюваних, затриманих у Санкт-Петербурзі, розглядав місцевий Невський районний суд. В результаті усіх шістьох відправили під варту до 2 червня.

Під час засідання слідство вкотре заявило, що в квартирі, де затримали підозрюваних, знайшли вибуховий пристрій, аналогічний тому, який знешкодили на станції метро "Площа Повстання" незабаром після вибуху на "Сінній площі".

У Москві клопотання про арешт ще двох підозрюваних розглядав Басманний районний суд. Він заарештував обох підозрюваних до 3 червня. Слідство вважає, що заарештовані контактували зі смертником з петербурзького метро.

П'ятеро з шести затриманих в Петербурзі не заперечували проти свого арешту, тоді як обидва заарештованих в Москві вимагали їх відпустити і мають намір оскаржити рішення суду відправити їх під варту.

Нагадаємо, що 3 квітня в метро Санкт-Петербурга смертник задіяв бомбу у вагоні. Загинули 14 осіб (включаючи терориста). У скоєнні теракту підозрюють 22-річного вихідця з Киргизії Акбаржона Джалілова. Пізніше ЗМІ повідомили про можливий зв'язок петербурзького терориста з сирійськими бойовиками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram