ГоловнаСвіт

Австралія та Британія назвали удар США в Сирії адекватною відповіддю

"Це співмірна і зважена відповідь, покликана запобігти повторному використанню цього аеродрому з метою застосування хімічної зброї".

Австралія та Британія назвали удар США в Сирії адекватною відповіддю
Фото: стоп-кадр видео

Прем'єр-міністр Малкольм Тернбулл висловив підтримку удару США по сирійському аеродрому, але спростував пропозиції, які могли б призвести до ескалації участі Австралії в цьому регіоні.

Про це повідомляє news.com.

"Це співмірна і зважена відповідь, покликана запобігти повторному використанню цього аеродрому з метою застосування хімічної зброї, однак ми не в стані війни з режимом Асада, так само як це чітко дали зрозуміти США. Разом з тим події останніх днів ставлять під сумнів можливість будь-якої участі Башара Асада в постконфліктному врегулюванні ситуації в Сирії", - заявив голова австралійського уряду.

Міністр оборони Австралії Маріс Пейн, своєю чергою, на запитання, чи приєднається Австралія до будь-яких дій США без підтримки ООН, відповіла, що "рішення будуть прийматися відповідно до ситуації" і що перш за все необхідно засудити напад із використанням хімічної зброї.

"Ми повинні чітко сказати - Росії та іншим, хто підтримує режим (Асада, - ред.), - це абсолютно неприйнятно", - сказала вона.

Крім того, представник прес-служби британського уряду заявив, що Великобританія повністю підтримує військовий удар США по сирійському аеродрому, з якого 4 квітня було скоєно смертоносний напад із застосуванням хімічної зброї, повідомляє агентство Рейтер.

"Уряд Великобританії повністю підтримує дії США, які, на нашу думку, є адекватною відповіддю на варварський напад із використанням хімічної зброї, вчинений сирійським режимом", - сказав він.

Нагадаємо, сьогодні вранці бойові кораблі ВМС США завдали удару декількома десятками крилатих ракет "Томагавк" по аеродрому сирійських військ, з якого, за даними розвідки, злітали бойові літаки сил Асада для бомбардування хімзброєю мирного населення в провінції Ідліб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram