ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

П'яний петербуржець спалив село, яке вважав "гніздом моджахедів"

Пожежних, які під'їхали, "борець з моджахедами" таранив на "Волзі" лоб в лоб.

П'яний петербуржець спалив село, яке вважав "гніздом моджахедів"
Фото: donnews.ru

У Волосовському районі Ленінградської області (Росія) поліцейські затримали чоловіка, який спалив майже цілком село Лопец: вигоріло дев'ять дачних будинків і кілька господарських будівель. На щастя, постраждалих немає, оскільки це були дачні споруди для проживання в літній період, повідомляє газета "Вести".

Як повідомляє ГУ МВС по Петербургу і Ленобласті, чоловік у нетверезому стані вранці 5 квітня підпалив свою дачу, в результаті чого вогонь перекинувся на сусідні будинки.

Місцева преса повідомляє, що на тлі стресу від повідомлень про теракт у петербурзькому метро чоловіком рухало бажання помститися "моджахедам", які нібито "окопалися" в цьому селі.

Як пише портал Ленобласті 47news, 6 квітня в один із відділків поліції Петербурга прийшов 55-річний житель Петербурга Олег Герасимов, який зізнався, що саме він здійснив підпали в селі Лопец. На той час його вже шукали у Волосовському районі. Поліцейські з'ясували, що будинки в Лопці методично підпалювали сумішшю бензину з маслом, а під тими будівлями, які були на палях, петербуржець розводив багаття.

При цьому пожежних, які під'їхали, "борець з моджахедами" таранив на "Волзі" лоб в лоб. Удар був такої сили, що в легковика вилетів міст, зазначає видання.

Після цього чоловік вискочив з авто і почав поливати пожежних із газового балончика. Коли ті вирішили ретируватися, Герасимов дістав бензопилу, з її допомогою повалив на дорогу ялину, а потім зник у лісі.

Потім він, однак, усе-таки здався поліції. У його петербурзькій квартирі тим часом знайшовся лист, в якому Герасимов пояснює причини свого вчинку. У ньому палій пише, що "в селі Лопец створена база майбутніх бандитів і вбивць". "Місцеві, хто з дев'яностих і раніше, надають їм свої житла. Коли почнеться смута, бандити будуть бити кинуте владою населення. В селі Забелля у них штаб", - написав палій.

У результаті його "антитерористичної операції" з 11 будинків у Лопці залишилися тільки два.

Нагадаємо, 3 квітня в метро Санкт-Петербурга смертник привів у дію бомбу в вагоні. Загинули 14 осіб (включаючи терориста). У скоєнні теракту підозрюють 22-річного вихідця з Киргизії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram