ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Рейтинг схвалення Медведєва різко знизився

Соцопитування показали невелике зниження рейтингу схвалення діяльності Путіна.

Рейтинг схвалення Медведєва різко знизився
Дмитрий Медведев
Фото: EPA/UPG

Рейтинг схвалення діяльності прем'єр-міністра Дмитра Медведєва знизився за місяць на 10 процентних пунктів.

Про це свідчать результати опитування "Левада-центра", проведеного в березні.

Частка росіян, які схвалюють діяльність Медведєва, знизилася з 52% в лютому цього року до 42% у березні. Відповідно, не схвалюють його діяльність 57% учасників опитування проти 47% місяць тому. Згідно з результатами опитування "Левада-центру", знизився і рейтинг схвалення діяльності президента РФ Володимира Путіна: на 2% - до 82%. Незадоволені його роботою 17% респондентів.

Також знизився рейтинг схвалення роботи уряду. Її підтримують 43% респондентів. Місяцем раніше роботу уряду схвалювали 49% учасників опитування "Левада-центру". Згідно з опитуванням, з політиків росіяни найбільше довіряють Путіну (52%), на другому місці - голова Міноборони Сергій Шойгу (23%), на третьому - голова МЗС РФ Сергій Лавров (21%).

На початку березня Фонд боротьби з корупцією Олексія Навального опублікував розслідування про "таємну імперію Медведєва". Фонд написав, що прем'єр-міністр через підставні фонди і довірених осіб володіє декількома садибами по всій Росії, а також яхтами, квартирами, агрокомплексом і виноробствами в Росії та Італії.

Через місяць після публікації розслідування майже в ста містах Росії пройшли акції проти корупції, більшість з яких не були узгоджені. Наймасовіші - в Москві, на яких затримали понад тисячу осіб. Медведєв уперше прокоментував розслідування 4 квітня, назвавши його "компотом" і "нісенітницею".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram