ГоловнаСвіт

Президент Туреччини оголосив про підготовку нової військової операції в Сирії

Ердоган пообіцяв низці угруповань, зокрема, руху Ґюлена, "дуже милі сюрпризи".

Президент Туреччини оголосив про підготовку нової військової операції в Сирії
Фото: EPA/UPG

Президент Реджеп Таїп Ердоган оголосив про намір Туреччини продовжувати операції проти "терористичних груп" на півночі Сирії, передає DW.

"Ми завершили першу фазу операції "Щит Євфрату". Зараз ми готуємося до нових операцій з метою придушення терористичних угруповань і в інших регіонах. Ми дамо їм нові назви", - цитує турецького президента інформагентство dpa.

Ердоган назвав низку угруповань, з якими Туреччина має намір боротися в Сирії. Мова йде про PKK (заборонена в Туреччині Робоча партія Курдистану), YPG (курдські "Загони народної самооборони"), "Ісламська держава" і рух Ґюлена, передає інформагентство AFP. Турецький президент заявив, що на ці угруповання чекають "дуже милі сюрпризи".

Туреччина розпочала операцію "Щит Євфрату" на півночі Сирії в серпні. Основні бої йшли за Ель-Баб, Дабик і низку інших міст на північ від Алеппо. Метою турецької сторони було знищення позицій "Ісламської держави" та запобігання збільшення території, контрольованої курдськими силами. Крім турецьких військових в операції брали участь групи сирійських повстанців, яких підтримує Анкара.

Сили, залучені до операції, контролюють 2 тис. квадратних кілометрів на півночі Сирії. Ці райони не межують з територіями, контрольованими "Ісламською державою".

На минулому тижні прем'єр-міністр Туреччини Біналі Їлдирим заявив про завершення операції "Щит Євфрату".

Він уточнив, що відтепер будь-які маневри турецьких військових у Сирії будуть мати іншу назву, але не сказав нічого про повернення військ з території Сирії додому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram